Methode en duur

Dit onderzoek is een lotingstudie. Dat wil zeggen dat u na het geven van toestemming willekeurig wordt ingedeeld in één van de twee groepen. De ene groep zal behandeld worden volgens de standaardmethode, en mét het ReValidate!-spel en de andere groep zal alleen volgens de standaardmethode behandeld worden, zonder spel. U weet van te voren niet in welke groep u terecht zult komen. De kans is 50% dat u in de spel-groep wordt ingedeeld, en dus ook 50% dat u in de standaard-groep wordt ingedeeld.

ReValidate! is een game die kan helpen bij het oefenen van de pols. Het is een game die als een app op uw eigen smartphone of tablet geïnstalleerd wordt, en bediend wordt met één of twee elektronische armbanden die u van ons te leen krijgt. Zo’n armband bevat meerdere bewegingssensoren, en stuurt die informatie naar uw mobiele telefoon of tablet. Deze armband bevestigt u om de hand, en eventueel ook aan de arm, aan de pols die moet genezen; de bewegingen die u maakt zorgen er dan voor dat u het spel aanstuurt. De bewegingen die gemaakt moeten worden om het spel aan te sturen, zijn precies die bewegingen die u moet oefenen met de pols.

Wanneer de periode dat u de pols niet mocht bewegen voorbij is, zal uw arts aangeven dat u de pols mag gaan ‘revalideren’. Revalideren betekent dat u iedere dag met de pols bepaalde bewegingen moet gaan oefenen. U zult 6 weken gaan oefenen met de pols, al dan niet door middel van het spel. Tijdens deze 6 weken komt u een aantal keer in het ziekenhuis om uw herstel te monitoren. Hierna zult u 12 weken nadat u weer met de pols bent begonnen met oefenen, nog éénmaal in het ziekenhuis terugkomen. Als u niet meedoet aan dit onderzoek zal het herstel van uw gebroken pols naar verwachting ook ongeveer 12 weken in beslag nemen.